⭐⭐⭐⭐⭐ 4,3 uit 14.200+ beoordelingen

Thuiskantoor inrichten: de beste tips voor een productieve werkplek in de herfst

Thuiskantoor inrichten: de beste tips voor een productieve werkplek in de herfst

De dagen worden korter, het wordt frisser en de herfstbladeren vallen van de bomen. Dit is dé tijd om je thuiskantoor klaar te maken voor de komende maanden! Een fijne en productieve werkplek is juist nu extra belangrijk, zodat je lekker kunt doorwerken terwijl het buiten stormt.

Maar hoe zorg je ervoor dat jouw thuiskantoor in de herfst een plek is waar je graag zit en echt productief kunt zijn?

Hierbij 6x tips voor het inrichten van je thuiskantoor.

1. Zorg voor goed licht

In de herfst is er minder daglicht, en voor je het weet zit je in het donker te werken. Een goede bureau- of tafellamp kan hierbij het verschil maken. Zorg dat je werkplek goed verlicht is, vooral met natuurlijk licht als dat mogelijk is. Maar ook warmere, zachtere verlichting kan helpen om de herfstgezelligheid naar binnen te halen. Zo voorkom je dat je ogen vermoeid raken en blijf je gefocust.

2. Maak het comfortabel

Het kan verleidelijk zijn om je werkplek super gezellig te maken met dekentjes en zachte kussens, maar pas op dat je het niet té comfortabel maakt. Zorg voor een goede bureaustoel en een goed bureau, maar hou het professioneel genoeg om in de werksfeer te blijven.

3. Extra zitje voor afwisseling

Soms is het fijn om even van zit plek te wisselen. Heb je ruimte in je thuiskantoor? Dan kan een comfortabele fauteuil of bankje voor wat afwisseling zorgen. Het is een goede plek voor informele momenten, zoals het lezen van documenten of brainstormen. Het is wel belangrijk om ook tijdens de herfst dagen werk en privé gescheiden te houden. Werk dus niet vanuit je bed of de bank!

4. Een opgeruimde werkplek, een opgeruimd hoofd

In de herfst wil je je misschien wel in een deken wikkelen en niet meer opstaan, maar structuur helpt om productief te blijven. Een opgeruimde werkplek, een opgeruimd hoofd. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte in je kantoor. Dit kan met een ladekast, wandplanken of een nachtkastje naast je bureau. Ook een bijzettafel kan verrassend handig zijn. Het is een plek waar je even je koffie of thee kunt neerzetten, of waar je je documenten kunt organiseren zonder dat je hoofdwerkplek rommelig wordt.

5. Dressoir als koffie corner

Heb jij een aparte werkkamer op de bovenverdieping van je huis of in een bijgebouw in je tuin? Creëer dan je eigen koffie/thee corner met een mooie kast. Zo heb je alles bij de hand voor een productieve werkdag. Kies bijvoorbeeld een dressoir, open boekenkast, ladekast. De kast dient daarnaast ook direct als extra opbergruimte voor al je documenten en andere kantoorspullen. Multifunctioneel dus. En een kopje thee of koffie bij de hand zorgt natuurlijk wel voor die echte herfstvibe.

6. Last but not least; voeg wat herfstdecoratie toe

Het is tenslotte herfst, dus waarom niet een paar kleine seizoensgebonden details toevoegen? Denk aan een mooie kaars met een herfstgeur, een paar gekleurde bladeren of een pompoentje. Dit hoeft niet veel te zijn, maar het kan net dat beetje extra gezelligheid brengen in je thuiskantoor. Ook kun je lekker zacht vloerkleed toevoegen. Het maakt je werkplek net even wat sfeervoller.

    

Thuiskantoor inrichten met Dimehouse

De herfst kan een fijne, maar soms ook wat sombere tijd zijn. Door je thuiskantoor goed in te richten, zorg je voor een plek waar je productief kunt werken én kunt genieten van de herfst. Goed licht, een comfortabele setting en wat natuurlijke accenten maken het verschil. Tijd om je werkplek klaar te maken voor het dit seizoen!

Wij hopen dat wij jou hebben kunnen inspireren om jouw thuiskantoor in te richten met mooie maar ook functionele meubelen van Dimehouse. Wil je meer inspiratie op doen en op de hoogte blijven van laatste trends en beste deals? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief onderaan de pagina! 

Vorige Volgende