10% KORTING OP ALLES!*

10KORTING

Geldig t/m 21 juli. M.u.v. partneraanbod

Achteraf betalen mogelijk

Gratis thuisbezorgd v.a. 50,-

Gratis retourneren

De ideale eettafel voor jouw eethoek!

De ideale eettafel voor jouw eethoek!

De trend van dit moment is onbetwist de industriële interieurstijl. In deze blogpost zoomen we in op de industriële eetkamertafel. Welke afmetingen passen bij jou? Hoe kun je een industriële tafel combineren met andere stijlen/producten? Antwoord op deze vragen heb jij na het lezen van de blog. Let's go!

De perfecte afmeting

Weet jij al hoe hoog je tafel moet zijn? Een normale hoogte van een eetkamertafel is rond de 76 a 77 centimeter. Standaard tafels hebben deze afmeting. Laat je een tafel op maat maken? Vraag hier dan naar! Hou ook rekening met de dikte van het blad, want de stoelen moeten er nog onder! Heb je een blad van 10 centimeter dik? Dan zul je hier rekening mee moeten houden bij de aanschaf van stoelen met armleuningen. 

Tip van Dimehouse #1: meet de hoogte van de armleuningen van je eetkamerstoelen voordat je een tafel gaat kopen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan bij levering van je tafel :-).

De lengte en breedte van de tafel hangt af van de ruimte, het aantal stoelen die bij de tafel komen, en je eigen wensen. Heb je veel ruimte in de lengte? Dan is een lange tafel wellicht iets voor jou. Bekijk hier alle eettafels van Dimehouse!

Tip van Dimehouse #2: meet goed hoeveel ruimte tussen de tafelpoten zit! Bij een tafelblad van bijvoorbeeld 200 cm met poten aan de zijkant kun je waarschijnlijk 6 stoelen kwijt. Als de poten meer naar binnen staan lukt dit wellicht niet!

Tip van Dimehouse #3: heb je weinig ruimte rondom de tafel? Bedenk dan goed of je stoelen met armleuningen wilt! Je stapt makkelijker uit een stoel zonder leuning. Zeker als je met drie mensen op een rij zit is het handig dat je de stoel ver genoeg naar achteren kunt schuiven! Bekijk hier onze stoelen zonder armleuning!

Ronde tafels

De ronde eetkamertafel is zijn comeback aan het maken. Een ronde tafel is niet alleen mooi maar is vooral heel gezellig! Iedereen die om tafel zit kan aangekeken worden. Hang er een mooie lamp boven, en je hebt gegarandeerd gezellige avonden! Een ronde tafel staat los in de ruimte en dat creëert, afhankelijk van de hanglamp, een ruimtelijk gevoel. De tafel kan ook goed in kleine ruimtes geplaatst worden. Hou dan wel rekening met de afmeting.

Tip van Dimehouse #4: Probeer niet alleen het aantal stoelen rondom een tafel te zetten. Bedenk ook of je eraan wilt eten, inclusief borden, bestek en pannen. Passen er dan nog zoveel mensen aan tafel?

Voordelen
- Geschikt voor een kleine ruimte.
- Je kunt elkaar aankijken omdat je rond de tafel zit.

Nadelen
- Kan niet tegen de muur worden gezet.

Ovale tafels

Voor een ovale tafel geldt vrijwel hetzelfde als voor een ronde tafel, als het gaat om gezelligheid. Ook hier kun je iedereen goed aankijken. De tafel wordt ook vrij in de ruimte geplaatst. Aan de afgestompte hoeken kunnen makkelijk stoelen aan geschoven worden, om meer plekken te creëren. 

Voordelen
- Kunt spelen met de hoeveelheid stoelen.
- Je kunt elkaar aankijken door de ovalen vorm.
- Geen scherpe hoeken en dus veilig(er) met kinderen!

Nadelen
- Kan niet tegen muur worden gezet.

Vierkante tafels

Aan een vierkante tafel zit iedereen even ver van elkaar af. Dit zal voor goede gesprekken zorgen! Een vierkante tafel is ook zeer geschikt voor een kleine ruimte. Bij een vierkante tafel is het aanschuiven van extra stoelen iets moeilijker. Vaak zitten de tafelpoten in de weg.

Voordelen
- Geschikt voor een kleine ruimte
- Gelijke afstand tussen iedereen
- Kan tegen de muur geplaatst worden

Nadelen
- Je zit gebonden aan de hoeveelheid stoelen. Door de rechte stukken kun je er niet meer stoelen aan zetten.

Rechthoekige tafels

De best verkopende tafel! En niet voor niets. Je kunt alle kanten op. Tegen de muur? Geen probleem! Los in de kamer? Ook niet! Jij bepaalt. Je moet alleen de goede afmeting voor je kamer uitzoeken.

Voordelen
- Kunnen meerdere mensen aanschuiven.
- Kan tegen de muur aan worden gezet.

Nadelen
- Hier denken we nog even over na.

Tip van Dimehouse #5: Weet je niet hoe groot de tafel moet zijn? Plak het eens uit met schilderstape! Je zult snel zien of die 300 cm tafel bij je past of niet :-).

Welke stoel past het beste aan mijn tafel?

Bij een industriële tafel kunnen allerlei soorten stoelen geplaatst worden. Denk hierbij onder anderen aan houten, metalen of leren stoelen. Om een compleet plaatje te maken van je industriële tafel is het mooi om hier ook industriële stoelen aan te schuiven. Industriële stoelen kenmerken zich door het gebruik van stoere materialen en een onafgewerkte uitstraling. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een metalen frame, die is opgeschuurd of zwart gespoten. De bekleding bestaat meestal uit een lederen zitting in rustige en natuurlijke kleuren. Maar ook stoelen compleet gemaakt van metaal of van hout of een combi van allemaal verschillende stoelen kunnen erg mooi staan bij een industriële tafel. Dit is natuurlijk helemaal aan jou!

Ga naar eettafels

Ga naar eetkamerstoelen